FNV

Kandidaatstelling Ledenparlement en sectorale verkiezingen

Welkom op de verkiezingswebsite van de FNV, de grootste vakbond van Nederland. Bij de FNV hebben alle leden invloed op de koers, speerpunten en aansturing van de organisatie. Op deze website kunnen leden zich kandidaat stellen of hun stem uitbrengen voor lopende verkiezingen en referenda.

Ledenparlement
Je kunt je als lid van de FNV* via deze website kandidaat stellen voor de verkiezing van het Ledenparlement.  De kandidaatstellingsperiode loopt van 20 oktober 2020 12.00 uur tot en met 10 november 2020 16.00 uur. Kijk op deze pagina voor meer informatie over deze verkiezing.

Sectorale verkiezingen
Voor de sectoren Industrie & Agrarisch, Jong en Zelfstandigen geldt dat er tegelijkertijd met de verkiezing van het Ledenparlement ook een (tussentijdse) verkiezing van de sectorraad en/of het sectorbestuur plaats vindt. Leden uit deze sectoren kunnen zich via deze pagina ook kandidaat stellen voor die verkiezing. Kijk op deze pagina voor meer informatie over deze verkiezingen.

Account maken en kandidaat stellen
Zodra je een persoonlijk account hebt aangemaakt kun je starten met jouw kandidaatstelling. Om je account aan te maken klik je op "Stel je kandidaat".
Heb je al een account aangemaakt en wil je jouw gegevens aanpassen? Klik dan op "Profiel aanpassen".

 

STEL JE KANDIDAAT                          PROFIEL AANPASSEN 

 

LET OP:

  • Enige tijd geleden zijn de lidnummers gewijzigd (er zijn twee extra cijfers voor je oude lidnummer gezet). Kijk bv. op je bankafschrift bij de contributie-afschrijving of op Mijn FNV voor je juiste lidnummer. Op je ledenpas staat bijvoorbeeld lidnummer 01 2345678. Het lidmaatschapsnummer dat je in moet vullen zijn de cijfers zonder de voorloop-nul. In dit voorbeeld dus 12345678. 
  • Als je technische problemen ondervindt bij je kandidaatstelling (bv. bij het maken van een account), dan is het belangrijk dat je dit vóór 10 november 16.00 uur meldt bij de technische helpdesk via het telefoonnummer 020 – 753 2660. Dit Call Center is tijdens de kandidaatstellingsperiode bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 uur tot 20.00 uur. En op zaterdagen van 10.00 uur tot 14.00 uur.

 

 

* Dit geldt enkel voor de leden van de direct aangesloten sectoren van de FNV**. De leden van de bij FNV aangesloten bonden kunnen op deze website enkel op een later moment hun stem uitbrengen bij de voorzittersverkiezing. De afvaardiging naar het Ledenparlement wordt binnen de eigen vakbond verkozen. Het betreft de volgende bonden: AFMP, AOb, FNV Mooi, FNV Vrouw, FNV Horecabond, De Kunstenbond, MARVER, Nautilus International, NL Sporter, NPB, NVJ, VVCS.

 

** Direct bij de FNV aangesloten sectoren: FNV Bouwen & Wonen, FNV Diensten, FNV Handel, FNV Industrie & Agrarisch, FNV Jong, FNV Media & Cultuur, FNV Metaal, FNV Overheid, FNV Publiek Belang, FNV Senioren, FNV Uitkeringsgerechtigden, FNV Vervoer, FNV Zelfstandigen en FNV Zorg & Welzijn.